Το ΒΗΜΑ του διαχειριστή

Ένα σημαντικό video-animation για την Θεσσαλία, τον υδάτινο πλούτο της και τις προκλήσεις για το μέλλον

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για ανάδειξη των υδατικών και περιβαλλοντικών θεμάτων στην περιοχή μας, υποστήριξε την δημιουργία ενός video – animation με τίτλο «Η Θεσσαλία, ο υδάτινος πλούτος της και οι π

22 Μαρτίου 2019 : Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Η 22α Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας 2018

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, σε πολλά ΜΜΕ αναδείχθηκαν πολλά και τεράστιας κλίμακας σχετικά προβλήματα (δες στο παρακάτω link {1} σχετικά δημοσιεύμ

Τα υδατικά ζητήματα της Θεσσαλίας - Μια συνοπτική αναφορά στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

Διανύουμε πλέον τον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην κοινή γνώμη διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης τις προσδοκίες που μπορούμε να έχουμε σε ότι αφορά τα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματ

ΑΝΩ ΑΧΕΛΩΟΣ : Πλημμυρίζει με νερά και «διαμαρτύρεται» για τις ξεχασμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Την περίοδο αυτή τα πολύτιμα για την ζωή μας νερά έδειξαν την «κακή» τους πλευρά. Έρρεαν σε αφθονία από τα ορεινά προκαλώντας κάθε είδους ζημιές και καταστροφές, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Ο Τιταρήσιος ρυπαίνεται ………..

Και πάλι μεγάλος θόρυβος γύρω από την ρύπανση του Τιταρήσιου στην περιοχή Τυρνάβου (δες στους παρακάτω συνδέσμους ρεπορτάζ, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, φωτογραφίες κ.λπ.) {1}.

Η πορεία των αναπτυξιακών και υδατικών προβλημάτων της Θεσσαλίας κατά το 2017 - Κοινή Ανακοίνωση Φορέων Θεσσαλίας

Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή των όσων συνέβησαν κατά το 2017 συμπεριέχεται στην κοινή ανακοίνωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και των συνεργαζόμενων επιστημονικών φορέων ΓΕΩΤΕ/ΚΕ και ΕΘΕΜ που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ {1}.

Η τραγωδία της Δυτικής Αττικής

Ανείπωτη στ’ αλήθεια, χάθηκαν 16 ζωές και έγιναν αμέτρητες καταστροφές. Όλοι τώρα αναρωτιούνται …. γιατί ; τι έφταιξε ; κ.λ.π. Ας συμβάλλουμε και μείς σ’ αυτόν το προβληματισμό.

Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να γίνει η ατμομηχανή βιώσιμης ανάπτυξης της Θεσσαλίας

Άλλη μια συγκροτημένη παρουσίαση στην Ελευθερία Λάρισας των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρονται στη Θεσσαλία για την βιώσιμη (άλλωστε δεν υπάρχει άλλο είδος) ανάπτυξη από τον Ειδικό Επιστήμονα κ. Γ.

Σελίδες