Υπάρχει διέξοδος για την Θεσσαλία από τις συνέπειες των εμπορικών πολέμων ;

Άλλη μία επίκαιρη και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Γ. Κολλάτου (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο)  για τον πρωτογενή τομέα και την απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας καιόχι μόνο. 

Και ναι μεν στο διεθνές εμπόριο κυριαρχούν οι διαμάχες των ισχυρών, αλλά σωστά ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι για εμάς υπάρχει και η εναλλακτική λύση. Και φυσικά την "λυδία λίθο", για μια ακόμη φορά, αποτελούν ο σχεδιασμός, η καλή προετοιμασία και τα .... νερά !! 

Παραθέτουμε τις δύο τελευταίες παραγράφους από το άρθρο που αξίζει να το διαβάσετε στο σύνολο του :

 

"..... Η Θεσσαλία σε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο θα έπρεπε να παίξει σημαντικό ρόλο , γιατί είναι η μεγαλύτερη και πιο εύφορη πεδιάδα της χώρας, αλλά χρειάζεται υποδομές και κυρίως νερό.. Θα μπορούσε εδώ και δεκαετίες για παράδειγμα να καλύψει το ετήσιο έλλειμμα, 2,5 δις ευρώ που ξοδεύουμε για την εισαγωγή κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών.

Όλα αυτά όμως απαιτούν εθνική συνεννόηση και κυβερνήσεις που δεν κινούνται στη λογική μόνο της επικοινωνίας και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, αλλά σχεδιάζουν μακρόπνοα… Αλλά ο μακρόπνοος σχεδιασμός δεν δίνει ψήφους και τα αποτελέσματά του τα καρπούται η επόμενη κυβέρνηση λένε οι επικοινωνιακοί επιτελείς των πρωθυπουργών και υπουργών, άσχετα αν αυτός είναι εθνικά αναγκαίος για την επιβίωσή μας…"

 

{1} thessaliatv.gr : Μαλώνει ο Τραμπ με Πούτιν και Κίνα ..την πληρώνουν φέτα, ροδάκινο, βαμβάκι στη Θεσσαλία ! :

https://www.thessaliatv.gr/news/79979/malonei-o-tramp-me-poutin-kai-kina-tin-plironoun-feta-rodakino-bambaki-sti-thessalia/

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr