Το υδάτινο πρόβλημα στη Θεσσαλία μία οικολογική «βόμβα»

Πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε σε ερώτηση που υπέβαλλε ο Βουλευτής Λάρισας κ. Βελόπουλος (δες εδώ {1} το σχετικό σύνδεσμο) σχετικά με τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας, που συνδέονται άμεσα με την επάρκεια των υδατικών πόρων της περιοχής. Αναρωτηθήκαμε τότε ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις του κ. Βελόπουλου για τα θέματα αυτά.

Λίγες ημέρες αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα νέα ερώτηση (δες εδώ {2} το σχετικό δημοσίευμα) που υπέβαλλε ο κ. Βελόπουλος (Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης») προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Τούτη τη φορά ο κύριος Βουλευτής παίρνει μια σαφή θέση για το μέγιστο περιβαλλοντικό θέμα της Θεσσαλίας (το οποίο – μέσω του ιστοτόπου μας – έχουμε αναδείξει επανειλημμένα), θεωρώντας ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί «μια οικολογική βόμβα» για την περιοχή μας και δίνοντας στοιχεία για την συνεχιζόμενη αντιπεριβαλλοντική πολιτική διαχείρισης των υδάτων.

Θεωρούμε θετική την νέα παρέμβασή της  «Ελληνικής Λύσης» για τα υδατικά της Θεσσαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την νέα κυβερνητική περίοδο, εάν εξαιρέσεις την συνεχιζόμενη αρνητική συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί πολέμα «με νύχια και με δόντια» κάθε πολιτική ενίσχυσης του υδατικού δυναμικού της λεκάνης Πηνειού (μεταφορά από τα έργα Αχελώου), για την ώρα κανένα άλλο κόμμα δεν έχει ελέγξει την Κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη αδράνειά της επί του υδατικού προβλήματος.

Ας ελπίσουμε ότι οι δύο ερωτήσεις του κ. Βελόπουλου θα αποτελέσουν την απαρχή μιας σταθερής πολιτικής ανάδειξης και διεκδικήσεων των λύσεων για τα υδατικά προβλήματα της Θεσσαλίας και η «Ελληνική Λύση» θα σταθεί δίπλα στους φορείς της Θεσσαλίας στην προσπάθεια τους να υλοποιηθούν το ταχύτερο οι πολιτικές και τα έργα που ήδη έχουν καταγραφεί και όλοι αναμένουν για αυτά την κυβερνητική ενεργοποίηση.

{1} ypethe.grΗ έλλειψη νερού και ο κ. Βελόπουλος :

https://www.ypethe.gr/news/i-elleipsi-neroy-kai-o-k-velopoylos

{2} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Το υδάτινο πρόβλημα στη Θεσσαλία μία οικολογική «βόμβα»- ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ :

https://www.eleftheria.gr/m/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/item/254624-%C2%AB%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%E2%80%9C%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1%E2%80%9D%C2%BB.html

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr