Τώρα φταίει η ΔΕΗ......για χιλιάδες στρέμματα που έπνιξε ο φουσκωμένος Αχελώος στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΔΕΗ ευθύνεται για τα χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα αναφέρει το ρεπορτάζ (που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί {1}), σύμφωνα με το οποίο  «Υπάρχει πρόβλημα με τα νερά που απελευθερώνει η ΔΕΗ στα Κρεμαστά, αφού ακούγεται ότι με την υπερχείλιση φεύγουν περίπου 3.000 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα νερού», λέει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος. Σημειώνεται ότι σε αρκετά σημεία του τοπικού οδικού δικτύου τα νερά του Αχελώου είναι λίγους μόλις πόντους πριν το οδόστρωμα, εγκυμονώντας κινδύνους για τους περαστικούς, καθώς δεν υπάρχουν κικλιδώματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται διοχέτευση των υδάτινων όγκων σε διώρυγες.»

Τώρα μας φταίει η ΔΕΗ …… η μήπως η κακιά μας μοίρα που στην διαχείριση υδάτων παίρνουμε βαθμό κάτω από τη βάση ; Τα λέμε και τα ξαναλέμε για την χρησιμότητα των δυο ημιτελών ταμιευτήρων πολλαπλού σκοπού στη Μεσοχώρα και τη Συκιά που τους παράτησαν ημιτελείς εκεί στα βουνά λες και τους "βάλανε τιμωρία" γιατί λένε έχουν άλλο "μοντέλο" αυτοί, καλύτερο από τους προηγουμένους. Άντε τώρα να συν πέσουν τα "μοντέλα" μπας και δούμε καμμιά καλύτερη μέρα.......

Βίντεο ΔΕΗ (Ανάρτηση στο fb απο Κυριάκο Εγγλεζάκο) - Κατασκευή ΥΗΕ Κρεμαστών 

https://www.facebook.com/100003327249869/videos/1999655516822004/UzpfSTE...

{1} ΑΓΡΟΤύπος : Χιλιάδες στρέμματα με πορτοκαλιές, μανταρινιές, ελιές και τριφύλλια έπνιξε ο φουσκωμένος Αχελώος, στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι αγρότες - (28/3/2018)

http://www.agrotypos.gr/mobile.asp?mod=articles&id=108509

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας  :  Σχόλια για υπερχείλιση φράγματος Κρεμαστών 

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2018_03_29_psithy...

Σχετικά κείμενα στο ypethe.gr :

https://www.ypethe.gr/news/sti-dytiki-ellada-ta-fragmata-vriskontai-sta-...

https://www.ypethe.gr/opinion/ta-ydatika-zitimata-tis-thessalias-mia-syn...

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
www.agrotypos.gr