Τηλεοπτικά και άλλα ……. στην Αιτωλοακαρνανία !

Τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα από το Αγρίνιο (Παναιτωλικός – Βόλος) στις 10/2/2020 :

Μία από τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, τεράστια και σε περίοπτη θέση, προβάλλει τον μεγάλο πολιτικό στόχο των φίλων Αιτωλοακαρνάνων : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ !

Σχετικό είναι και το δημοσίευμα (δες εδώ {1} τον σύνδεσμο) με τίτλο : «Παναιτωλικός : Ενωτικό κλίμα, εκδρομή για φαγητό στους παίκτες και ο Αχελώος στο προσκήνιο».

Βάσιμα υποθέτουμε ότι το ίδιο σύνθημα κυριαρχεί την περίοδο αυτή και σε άλλα σημεία της πόλης και όχι μόνο. Παρακολουθώντας μάλιστα και τις σχετικές ανακοινώσεις (δες εδώ {2} τους σχετικούς συνδέσμους) των φορέων και του συντονιστικού οργάνου που δρα κατά της «εκτροπής  Αχελώου», αναζητούμε και το πραγματικό μήνυμα του συνθήματος αυτού. Άραγε τι προτείνουν ;

Ας μας επιτραπεί να κάνουμε κάποιες υποθέσεις.

Μία περίπτωση, συμβατή με το περιεχόμενο του συνθήματος, και πάντοτε χωρίς μεταφορά υδάτων στη Θεσσαλία, θα ήταν η λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας (ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο), που όμως, ακόμη και τώρα, δέχεται τα βέλη από κάποιους ανεγκέφαλους εμμονικούς και, δυστυχώς, και κάποιους από την Αιτωλοακαρνανία. Το συντονιστικό της όργανο αφήνει το θέμα ανοικτό !

Μία άλλη εναλλακτική (και πάλι χωρίς μεταφορά υδάτων προς  Θεσσαλία), θα ήταν η ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς και η αξιοποίηση του για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, πρόταση που ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρικτές με δημόσιες τοποθετήσεις. Και στο θέμα αυτό το συντονιστικό  όργανο δεν διευκρινίζει τι προτείνουν.

Το βέβαιο πάντως είναι πως οι περισσότεροι, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το μίσος που έχουν κατά των έργων, θα προτιμούσαν  να δούνε όλα αυτά τα έργα να κατεδαφίζονται.

Άλλωστε αρκετοί το λένε ευθέως και οι πιο «πονηροί» το κρύβουν «διεκδικώντας» το «όχι στην εκτροπή», κάτι που πάντως δεν τους δίνει και πολλά χρονικά περιθώρια να πούνε την αλήθεια. 

Μήπως είναι καιρός με σοβαρότητα  να αποφασίσουν τι θέλουν και να ξεκαθαρίσουν τι επιτέλους πρέπει να γίνει με τα έργα αυτά ;

{1} Παναιτωλικός : Ενωτικό κλίμα, εκδρομή για φαγητό στους παίκτες και ο Αχελώος στο προσκήνιο :

https://www.agrinionews.gr/panetolikos-enotiko-klima-ekdromi/?fbclid=IwAR3ZVWcXgIjCyPeLNl8FGvwHOc9wXv4VXYPeq-HaG7x4W28AJrgUy9Mv6F0

{2} Σχετικά δημοσιεύματα στην Αιτωλοακαρνανία :

 (9/2/2020) Ικανοποίηση δημάρχου Αγρινίου από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Αχελώο -Το ΣτΕ και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα κρίνουν το έργο του Αχελώου είπε ο υπουργός :

https://www.thessaliatv.gr/news/85994/ikanopoiisi-dimarxou-agriniou-apo-...

(9/2/2020) Πολύ τον πίεσαν τον Βορίδη για τον Αχελώο τα στελέχη της ΝΔ σήμερα

https://www.agriniopress.gr/piesan-ton-voridi-ta-stelexi/

(9/2/2020) Βορίδης : Αξιοποίηση του Αχελώου στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ

https://www.agrinioculture.gr/2020/02/09/voridis-axiopoiisi-toy-achelooy...

 efsyn.gr (7/2/2020) - Αντιδράσεις φορέων για την εκτροπή του Αχελώου
https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/230330_antidraseis-foreon-gia-tin...

(6/2/2020) Η Συντονιστική για τον Αχελώο με Φάμελο
http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=561564

thessaliatv.gr (6/2/2020) - Επιμένει ο Φάμελλος για Αχελώο: «Όχι στην εκτροπή της λογικής» Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία :

https://www.thessaliatv.gr/news/85874/epimenei-o-famellos-gia-axeloo-oxi-stin-ektropi-tis-logikis/

ΑΥΓΗ (6/2/2020) - Σ. Φάμελλος : Όχι στην εκτροπή της λογικής

http://www.avgi.gr/article/10842/10686954/s-phamellos-ochi-sten-ektrope-tes-logikes

https://www.youtube.com/watch?v=VSQyplCBQUs

(5/2/2020) Ο Φάμελλος στη Συντονιστική για τον Αχελώο : απαραίτητη η συμμαχία πολιτών και φορέων σε ολόκληρη την χώρα για την αποτροπή της εκτροπής
https://www.agrinionews.gr/o-famellos-sti-syntonistiki-ton-acheloo-apara...

(5/2/2020) Αγρίνιο – Σ. Φάμελλος : Επιλογή Μητσοτάκη η Εκτροπή του Αχελώου
http://www.agriniotimes.gr/agrinio-famellos-epilogi-mitsotaki-ektropi-ax...

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr