Το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά από το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, φιλοξενήθηκε στη Λάρισα και το Προσυνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία) για  τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια.

Και στο Προσυνέδριο αυτό αναδείχθηκαν σημαντικά θέματα  και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή.

Σε ότι αφορά στα υδατικά θέματα έγινε συζήτηση και υπήρξαν δεσμευτικές αναφορές από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη {1} αλλά και από τον Τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή (δες τους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους) {2}.

Συνοπτικά οι τοποθετήσεις τους υπήρξαν δεσμευτικές ως προς την ολοκλήρωση και λειτουργία όλων των έργων του Άνω Αχελώου (Μεσοχώρα, Συκιά, σήραγγα Πευκοφύτου) καθώς και για την μεταφορά από την συκιά 250 εκατ. κ.μ. νερού ετησίως για τις ανάγκες της λεκάνης Πηνειού. Ταυτόχρονα επικρίθηκε το σχέδιο της Κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των υδάτων του Άνω Αχελώου.

Σχετικά με τα επίμαχα θέματα της οικολογικής απειλής (λόγω των μεγάλων ελλειμάτων του υδατικού ισοζυγίου στη λ. Πηνειού από την υπερεκμετάλλευση των υπόγειων υδροφορέων) καθώς και της σημασίας της υδροηλεκτρικής ενέργειας από τα ΥΗ Έργα του Άνω Αχελώου δεν έγινε σχετική αναφορά και συζήτηση, πιθανόν λόγω των πολλών αντικειμένων του Προσυνεδρίου αλλά και του περιορισμένου χρόνου εισηγήσεων και ομιλιών.   

{1} agro24.gr : Ρεπορτάζ από το Προσυνέδριο ΝΔ στη Λάρισα :

http://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/elliniki-epikairotit...

{2} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :

- ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ :

http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/18174...

- Κώστας Καραμανλής: Ξανασχεδιάζουμε την Ελλάδα της επόμενης 15ετίας - Τάχθηκε υπέρ της ήπιας εκτροπής του Αχελώου :

http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/18171...

- Συνέντευξη στην «Ε» του τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή :

http://www.eleftheria.gr/m/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/it...

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr