Οι δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (δες εδώ {1} την συνέντευξη τύπου στις 13/9 και τα διάφορα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, 14/9) σχετικά με τα υδατικά έργα επί του Άνω Αχελώου υπήρξαν τουλάχιστον απογοητευτικές.

Μια γενικόλογη αναφορά ("κάποια έργα", "πολλές νομικές ιστορικές (;) εκκρεμότητες", "πολύ περιορισμένη μεταφορά" κλπ.), καμμιά δέσμευση και αόριστες υποσχέσεις ότι θα το ξαναδούμε.

Ακόμη και το γεγονός ότι "όρισε" ως αρμόδιο τον υφυπουργό κ. Σκρέκα και δεν ανέφερε καθόλου το Υπουργείο Υποδομών (στο οποίο ανήκουν τα ημιτελή έργα Συκιάς και σήραγγας μεταφοράς), προσδιορίζει το μέτρο της έλλειψης επικέντρωσης και ενδιαφέροντος.

Κατά το διάστημα της διακυβέρνησης από την ΝΔ, ήταν φανερό, τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα θέματα αυτά, ότι παρά κάποιες μεμονωμένες θετικές κινήσεις (και μάλιστα από μάλλον "αναρμόδιους" κυβερνητικούς παράγοντες), τα υδατικά προβλήματα και οι αντίστοιχες δράσεις και έργα ήταν πρακτικά έξω από τους κυβερνητικούς στόχους το προηγούμενο διάστημα.

Κλείνοντας, απλώς θα θυμίσουμε ότι όσα σημαντικά έργα έγιναν από την δεκαετία 1980 έως πριν λίγα χρόνια  επί του Άνω Αχελώου (Μεσοχώρα με σχεδόν έτοιμο ΥΗ Έργο προς λειτουργία, φράγμα Συκιάς με εκτέλεση φυσικού αντικειμένου κατά 65% και Σήραγγα μεταφοράς νερού, μήκους 18 χλμ., πλήρως διανοιγμένη και φυσικό αντικείμενο 85%), προχώρησαν έως εδώ χάρις στους αγώνες του Θεσσαλικού λαού και υπό την ηγεσία πολιτικών παραγόντων και φορέων που δεν συμβιβάστηκαν.

{1} Ρεπορτάζ στα ΜΜΕ :

- 14/9/2020 - Άνοιξε 3 θέματα ο πρωθυπουργός - Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΕτΔ» - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ :

https://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%...

- 14/9/2020 - Στις αγροτικές επενδύσεις ο δρόμος της ανάκαμψης το δόγμα Μητσοτάκη :

https://www.agronews.gr/thesmika/186808/stis-agrotikes-ependuseis-o-drom...

- 14/9/2020 - ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΓΗ - ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 14 09 2020

https://www.youtube.com/watch?time_continue=629&v=_qxVh9F2tJU&feature=emb_logo

- 15/9/2020 - Γιατί απέφυγε να δεσμευτεί για αγροτικό πετρέλαιο και Αχελώο ο πρωθυπουργός :

https://www.thessaliatv.gr/news/96825/giati-apefuge-na-desmeutei-gia-agr...

 

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr