Ο Γιώργος Κωτσός παρεμβαίνει για το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας

Στις 5 Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες από σήμερα, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μια ακόμη προσφυγή μικρής ομάδας κατοίκων από την Μεσοχώρα, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν την απόφαση της Πολιτείας, ακόμη και της σημερινής κυβέρνησης, να αδειοδοτήσει τελεσίδικα και να ολοκληρώσει τις λίγες εργασίες που απέμειναν έως την λειτουργία του ΥΗ Σταθμού Μεσοχώρας.

Οι προσφεύγοντες, παρά την απομόνωση τους από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μεσοχώρας και των γειτονικών χωριών, που ήδη έχουν παραδώσει τις ιδιοκτησίες τους και αναμένουν τις αποζημιώσεις τους, επιμένουν να εξαντλήσουν κάθε είδους, ένδικα και μη, μέσα πριν τελειώσει οριστικά αυτή η ιστορία.

Όμως η ζημιά από τις ενέργειες τους είναι τεράστια. Οι καθυστερήσεις που προκαλούν στους ανθρώπους της ΔΕΗ και του Δήμου που εργάζονται εκεί είναι σημαντικές και προφανώς οι οικονομικές συνέπειες για την ΔΕΗ ανυπολόγιστες.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός  προέβη σε μια εύστοχη και απολύτως επίκαιρη παρέμβαση για το θέμα της Μεσοχώρας (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο) επισημαίνοντας παράλληλα και τις κυβερνητικές ευθύνες για την τελματώδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

{1} larissanet.grΠαρέμβαση Κωτσού για τη Μεσοχώρα :

https://www.larissanet.gr/2018/11/23/paremvasi-kotsou-gia-ti-mesochora/

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr