ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΕΔΩΔΙΜΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»….

Άλλος ένας σημαντικός επιστήμονας, ο Σταμάτης Σεκλιζιώτης,  με μεγάλη εμπειρία στην γεωργία και με πολλή  αγάπη για τον τόπο του, προσφέρει μια συμπυκνωμένη ανάλυση (δες εδώ {1} το σχετικό κείμενο)με μεγάλη εμπειρία στην γεωργία και με πολλή  αγάπη για τον τόπο του, προσφέρει μια συμπυκνωμένη ανάλυση και τεκμηριώνει την ανάγκη να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την Θεσσαλία, τα υδατικά και περιβαλλοντικά της προβλήματα, την ενεργειακή παραγωγή και κυρίως την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτει στον πρωτογενή τομέα.

Επειδή σκέψεις σαν αυτές έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί από επιστήμονες, παράγωγους, φορείς, ακόμη και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκύπτουν ερωτήματα γιατί τέλος πάντων οι κυβερνήσεις προσπερνούν αδιάφορα όλες αυτές τις προτάσεις διεξόδου της χωράς μας και ειδικά της Θεσσαλίας από την παραγωγική, αναπτυξιακή και οικονομική καθήλωση , ασχολούνται μόνο με το "μοίρασμα" επιδοτήσεων και κίνητρων της ΚΑΠ, που όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν πέτυχαν την ουσιαστική αύξηση των χαμηλών εισοδημάτων (σε σχέση με άλλες χώρες και κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν), δεν απέτρεψαν την φυγή των νέων από την χώρα τους, δεν οδηγήσαν σε μια ανάπτυξη σε όφελος των πολλών.

Όλα δείχνουν πως οι συνθήκες ειναι ώριμες για μια αλλαγή πορείας, κάτι που μόνο οι ίδιοι οι Θεσσαλοί και οι φορείς τους μπορούν να διεκδικήσουν και να πέτυχουν, αρκεί να αγωνιστούν για αυτό με σχέδιο και ενότητα.

{1} Σταμάτης Σεκλιζιώτης : ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΕΔΩΔΙΜΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»…. (Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει και με φυτεύσεις, αλλά με σχέδιο….)

https://www.facebook.com/stamatis.sekliziotis/posts/2756101721081041

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr