Μια πυξίδα για τη συντελούμενη κλιματική αλλαγή στον τόπο μας

Θετική εντύπωση μας προκάλεσε η βαθειά γνώση και ο προσεκτικός και αυστηρός τρόπος προσέγγισης των κλιματικών φαινομένων από την ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑSΑ κ. Νατάσσα (Αναστασία) Ρωμανού, όπως προκύπτει από την συνέντευξή που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και δημοσιεύθηκε το Σ/Κ 25-26 Αυγούστου (δες εδώ {1} το σχετικό κείμενο της συνέντευξης).

Από την συνέντευξη αυτή προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι σίγουρα δεν είναι δυνατόν να μας αφήνουν αδιάφορους  οι αλλαγές που παρατηρούνται στο κλίμα (συνολικά στον πλανήτη αλλά και τοπικά), ούτε όμως οι διαφορετικές προσεγγίσεις επιτρέπουν αντιπαραθέσεις "ποδοσφαιρικού" τύπου, βασισμένες σε επιλεκτικά στοιχεία και συχνά με περιορισμένη μαθηματική βεβαιότητα.

Επίσης επικροτούμε την άποψη ότι απαιτούνται σημαντικά βήματα έως ότου υπάρξει πλήρης κατανόηση των φαινομένων και των συνεπειών τους και κυρίως ότι είναι αναγκαία η έρευνα τοπικά ώστε να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε με  ικανοποιητικό τρόπο την πολιτική προστασία, την υγεία και την ασφάλεια της ίδιας της ζωής των πολιτών.

 

{1} efsyn.gr : Μια πυξίδα για τη συντελούμενη κλιματική αλλαγή στον τόπο μας :

https://www.efsyn.gr/arthro/mia-pyxida-gia-ti-synteloymeni-klimatiki-all...

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
https://www.efsyn.gr