Μία ακόμη σύσκεψη για το αρδευτικό

Είμαστε συνηθισμένοι πια κάθε καλοκαίρι να παρατηρούμε έκτακτη κινητικότητα για την κάλυψη των αναγκών σε νερό άρδευσης σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Επιλέγουμε μία από τις πολλές σχετικές ειδήσεις, που αφορά σύσκεψη στην Ανατολική Κρήτη (δες το δημοσίευμα στον σύνδεσμο {1}).

Λίγες σύντομες παρατηρήσεις :

Ο δημοσιογράφος από την αρχή διατυπώνει εύλογα την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν κάθονται να συζητήσουν !

Ο τίτλος της είδησης (ο καθείς το μακρύ του…) δείχνει το αλαλούμ που επικρατεί.

Η ίδια η σύνθεση της σύσκεψης, με πλήθος φορέων που εκτάκτως κλήθηκαν, αποδεικνύει την έλλειψη σταθερού εντεταλμένου φορέα που θα ασκεί την διαχείριση του νερού στην περιοχή.

Αναδείχθηκαν ως συνήθως, η έλλειψη έργων ταμίευσης και μεταφοράς του νερού καθώς και το πρόβλημα της ρύπανσης του (άρα επηρεασμού των υδατικών πόρων) με αποτέλεσμα την μείωση της διαθεσιμότητας του.

Τέλος και στην Κρήτη, αυτό που επανειλημμένα προτείναμε και εμείς στη Θεσσαλία, προτάθηκε η αξιοποίηση της εμπειρίας από την Κύπρο στο θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο.

Επιτέλους, πόσα ακόμη χρόνια θα πρέπει να περάσουν, όπου θα τσαλαβουτάμε στα συντρίμμια αποτυχημένων πρακτικών, θα καταστρέφουμε το περιβάλλον μας, θα υποβαθμίζουμε τις λίμνες, τα ποτάμια και τους υπόγειους υδροφορείς ;

Πότε επιτέλους οι κατά τα άλλα λαλίστατοι, δήθεν ευαίσθητοι για το περιβάλλον, πολιτικοί μας εκπρόσωποι θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα αυτό ;

{1} 104fm.gr : Ο καθείς το μακρύ του και το κοντό του για τη λειψυδρία :

http://104fm.gr/general-news/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%82...

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr