Μετέωρες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τα υδατικά της Θεσσαλίας

Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Κάποιοι έπρεπε να τα πούνε (δες εδώ {1} τους σχετικούς συνδέσμους των ΜΜΕ) στην κυβέρνηση, στον κ. Μητσοτάκη, στους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με τις δεσμεύσεις όλων τους που έμειναν στον αέρα. Και ο καιρός φεύγει τόσο γρήγορα, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για πρόοδο στα υδατικά της Θεσσαλίας κατά την τρέχουσα τετραετία.

Ένα είναι βέβαιο και το έχει καταγράψει η συλλογική εμπειρία :  η ενεργοποίηση των πολιτών και των οργανώσεων τους ειναι η μόνη εγγύηση ώστε να δοθεί ώθηση στα έργα και τις δράσεις που απαιτούνται για να ξεφύγουμε από τον βάλτο της αδιαφορίας, της παθητικότητας, της απραξίας των πολιτικών, οι οποίοι έχουν ίσως στραμμένο το ενδιαφέρον τους σε πιο "πιάσαρικα" θέματα, άμεσης διεκπεραίωσης, εις άγραν ψήφων.

Κατά μείζονα λόγο όταν το Θεσσαλικό πρόβλημα των υδάτων συνδέεται με την ασκούμενη ενεργειακή πολιτική (δηλαδή πολύ μεγάλα συμφέροντα), με πολιτικές  στον πρωτογενή τομέα, με επιλογές πως θα μοιραστούν  οι διαθέσιμοι πόροι (ευρωπαϊκοί και εγχώριοι), με περιβαλλοντικά θέματα και αλλά μεγάλα ζητήματα, στα οποία οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι  πολύ συχνά φροντίζουν να ασκούν πολιτική ισορροπιών.

Εάν λοιπόν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιτρέπει τα δικά μας θέματα να "σβαρνίζουν" επειδή δεν ειναι πεισμένη για τις υποσχέσεις της (η έστω για κάποιες πλευρές τους), οφείλει δημόσια να το πει και να προκαλέσει μια οργανωμένη διαβούλευση. Φυσικά θα εκτεθεί, μιας και μας  έλεγε προεκλογικά ότι έχει σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά, στην περίπτωση αυτή, τουλάχιστον θα πιστωθεί  την ειλικρινή αναζήτηση λύσεων.

Εάν πάλι  πιστεύει ότι θα βγάλει "καθαρή" μια ολόκληρη τετραετία με την τακτική της παρατεταμένης απραξίας, αυτό οι Θεσσαλοί δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Πολλά θα κριθούν  από την αντίδραση και των Θεσσαλών εκπροσώπων μας (τοπικά στελέχη κομμάτων, βουλευτές, περιφέρεια, δήμαρχοι, επιμελητήρια κλπ.), που έως σήμερα χαρακτηρίζονται από διστακτικές κινήσεις και σχεδόν (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) παντελή απουσία πρωτοβουλιών για την προώθηση των θεμάτων και την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού κεφαλαίου γνώσης, εμπειρίας και προτάσεων, που υπό "κανονικές" συνθήκες, εύκολα θα άνοιγαν δρόμους σε καλοπροαίρετους αποδέκτες των προτάσεων αυτών.

{1} ΜΜΕ : Μετέωρες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τα υδατικά της Θεσσαλίας - Άρθρο των Φ. Γέμτου - Κ. Γιαννακού - Κ. Γκούμα - Γ. Καλλέ :

https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/261871-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82.html

https://www.thessaliatv.gr/news/91662/meteores-oi-kubernitikes-uposxeseis-gia-ta-udatika-tis-thessalias/

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/koini-epistoli-foreon-meteores-oi-yposcheseis-gia-to-ydatiko-provlima-tis-thessalias/

https://www.larissanet.gr/2020/05/28/meteores-oi-kyvernitikes-yposcheseis-gia-ta-ydatika-tis-thessalias/

https://www.larisanews.gr/archives/105190

http://www.trikalapost.gr/archives/92028

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr