ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΔΕΥΑΛ

Στην γνωστή στήλη  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που υπογράφει ο «Όμηρος», έγινε πρόσφατα (4/3) αναφορά σε πολλά ζητήματα (δες εδώ {1} το σχετικό κείμενο) που συνδέονται με τα υδατικά θέματα, την ΔΕΥΑ Λάρισας, τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ.α.

Από την πλευρά μας επιθυμούμε, με όλο το σεβασμό στον φίλο «Όμηρο», να αποκαταστήσουμε μια ιστορική ανακριβή παράθεση γεγονότων όσον αφορά τις επιλογές που έγιναν από την δημοτική Αρχή Λαμπρούλη, κατά το έτος 1980, όταν η (υφιστάμενη από παλιά) ΔΕΥΑΛ εντάχθηκε στον Ν. 1069 εκείνου του έτους, ο οποίος καθόριζε κίνητρα χρηματοδότησης των έργων ύδρευσης - αποχέτευσης στη χώρα μας.

Ο αναγνώστης για να διαμορφώσει άποψη για τα γεγονότα, μπορεί να επισκεφθεί το αφιέρωμα (δες εδώ {2} τον σχετικό σύνδεσμο) που ο ιστότοπός μας έκανε πριν λίγους μήνες, με την αφορμή της συμπλήρωσης 20 ετών από τον θάνατο του αείμνηστου Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη.

Ειδικά στο σχετικό με την ΔΕΥΑΛ κεφάλαιο ΙΙ του αφιερώματος  (δες εδώ {3} τον σχετικό σύνδεσμο), παρατίθενται τα γεγονότα, αφενός στο εσωτερικό της Δημοτικής ομάδας του ΚΚΕ και αφετέρου ότι άλλο προηγήθηκε της ομόφωνης απόφασης του (τότε) Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα υπόλοιπα θέματα που θίγει το άρθρο  θα περιμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις ή παρεμβάσεις από εκείνους που (τους) αφορούν οι θέσεις και τα ερωτήματα του «Όμηρου». 

 

{1} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΔΕΥΑΛ - Γράφει ο «Όμηρος» 

https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/253186-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1.html

{2} ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Αριστείδης Λαμπρούλης : Ο Δήμαρχος, ο οραματιστής, ο αγωνιστής :

https://www.ypethe.gr/news/afieroma-aristeidis-lamproylis-o-dimarhos-o-oramatistis-o-agonistis

{3} ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Αριστείδης Λαμπρούλης, Κεφάλαιο ΙΙ. Από την ίδρυση του πρώτου οργανισμού ύδρευσης της Λάρισας έως την υπαγωγή της ΔΕΥΑΛ στον νόμο 1069/80. Τα έργα αποχέτευσης της Λάρισας :

https://www.ypethe.gr/archive/afieroma-aristeidis-lamproylis-kefalaio-ii-apo-tin-idrysi-toy-protoy-organismoy-ydreysis-tis

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr