Κάρλας συνέχεια ......

Το Α΄ Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄βαθμού απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή την ολοκλήρωση του νέου Ταμιευτήρα που δημιουργήθηκε στη θέση της πρώην λίμνης Κάρλας (δες το ρεπορτάζ στον σχετικό σύνδεσμο εδώ {1})

Σίγουρα η ολοκλήρωση της Κάρλας αποτελεί κορυφαία στιγμή για την ιστορία της Θεσσαλίας και αξίζουν επαίνους όλοι όσοι συνέπραξαν στην ολοκλήρωση του έργου, μέσα από ποικίλλες δυσκολίες όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα.

Εμείς, παρά την λάμψη των εκδηλώσεων βράβευσης και χωρίς να υποτιμούμε την συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε για να φθάσουμε ως εδώ, θεωρούμε χρέος μας να υπενθυμίσουμε την ανάγκη να κλείσουν και οι "ουρές" αυτής της υπόθεσης (δες σχετικά κείμενα στο ypethe.gr εδώ {2}). 

Επίσης τα περίπλοκα τεχνικά χαρακτηριστικά που εντοπίζονται στην διαδικασία υδροδότησης της Κάρλας από τον Πηνειό, πρέπει να κινητοποιήσουν πιο εμφατικά τους φορείς της περιοχής ώστε να προβάλλουν στην κεντρική διοίκηση πιο αποφασιστικά το κοινό αίτημα για συγκρότηση ειδικού οργάνου (φορέα) διαχείρισης των υδάτων στο θεσσαλικό διαμέρισμα (δες εδώ {3} σχετικά κείμενα).

Τότε μόνο οι μεγάλες κουβέντες για ανάπτυξη και περιβάλλον (δες εδώ {1} σχετική δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φάμελλου) θα έχουν αντίκρυσμα και δεν θα καταγραφούν σαν ένας ακόμη πανηγυρικός σε μιά γιορτή για  ένα Βραβείο ......

{1} ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : Βραβείο στη Θεσσαλία για τη λίμνη Κάρλα :

https://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%...

{2} ypethe.gr : Σχετικά κείμενα για Κάρλα : 

- ΚΑΡΛΑ : Ένα τεχνικό έργο με πολλαπλούς στόχους και με πολλαπλές παθογένειες

https://www.ypethe.gr/news/karla-ena-tehniko-ergo-me-pollaploys-stohoys-...

- Προοπτικές λειτουργίας της Κάρλας

https://www.ypethe.gr/news/prooptikes-leitoyrgias-tis-karlas

- Τι πραγματικά έγινε στην Κάρλα

https://www.ypethe.gr/news/ti-pragmatika-egine-stin-karla

{3} ypethe.gr : Σχετικά κείμενα για Φορέα Διαχείρισης : 

- Συνεδρίαση Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής (22/6/2016) με θέμα : Ενημέρωση από τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου.

https://www.ypethe.gr/archive/synedriasi-ypoepitropis-ydatikon-poron-eid...

- Λίμνη Κάρλα : Οι μύθοι, οι ιδεοληψίες και η πραγματικότητα :

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2016_06_29_vima_d...

 

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr