Κάρλα και ........Βόλος

Πραγματικά εντυπωσιακό ! Στην κορυφαία για το έργο του Ταμιευτήρα Κάρλας εκδήλωση των τελευταίων ετών, δηλαδή τα εγκαίνια του, απουσίαζε επιδεικτικά ο Δήμαρχος της πόλης του Βόλου αλλά και αλλά και ο υδατικός "βραχίονας" του Δήμου, η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία μελλοντικά αναμένεται να καλύπτει περίπου το ήμισυ των αναγκών ύδρευσης από τις γεωτρήσεις που προβλέπονται στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας.

Το θέμα σχολιάσθηκε. Ενδεικτική η παρέμβαση του παλιού αυτοδιοικητικού Ηλία Ξηρακιά (δες εδώ {1} την σχετική ανάρτησή στο fb). Αλλά και εμείς (ως ιστότοπος) παραξενευθήκαμε πολύ όταν λίγους μήνες πριν, με αφορμή αφιέρωμα στην Κάρλα (την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος),  ζητήσαμε με σχετικό ερωτηματολόγιο τις θέσεις του Δήμου Βόλου (όπως και άλλων φορέων) αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες μας αγνόησαν χωρίς καμμία εξήγηση.

Πάντως όπως και να έχει, ο Βόλος θεωρείται το κέντρο ενδιαφέροντος του συγκεκριμμένου έργου. Εκεί έγιναν συσκέψεις και ημερίδες πριν πολλά χρόνια (δεκαετία 1990), ενώ πριν 19 χρόνια έγινε η συγκέντρωση φορέων της περιοχής, παρουσία εκπροσώπων της Ε.Ε, όπου μετά από την επιτυχή διαβούλευση δόθηκε πράσινο φως για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Και πως να ξεχάσει κανείς ότι πολλοί Βολιώτες παράγοντες που υπηρέτησαν από πολλές διαφορετικές θέσεις την Μαγνησία, προεξάρχοντος του "Καρλάρχη" πρ. Νομάρχη Γιάννη Πρίντζου, του πρ. προέδρου του ΤΕΕ Ηλία Ξηρακιά, του πρ. Γ.Γ. ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Βούλγαρη, κ.α,  ότι πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού έργου της Κάρλας (δες σχετικό υλικό από το αρχείο του ΥΠΕΘΕ στούς συνδέσμους εδω {2}).

{1} Ανάρτηση Ηλία Ξηρακιά στο fb :  

https://www.facebook.com/1643110143/posts/10214441999717463/

{2} Αρχείο ypethe.gr :

- Περισσότερες Πληροφορίες : Ταμιευτήρας Κάρλας

https://www.ypethe.gr/archive/perissoteres-plirofories-tamieytiras-karlas

- Αρχείο Γ. Χατζηλάκου : Ταμιευτήρας Κάρλας

https://www.ypethe.gr/archive/arheio-g-hatzilakoy-tamieytiras-karlas

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr