Το ηλεκτρικό ρεύμα των αγροτών και οι δηλώσεις του Υφυπουργού

Στο κορύφωση της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου, «έσκασε» σαν «βόμβα» η ανακοίνωση  του Υφυπουργού κυρίου Βασίλη Κόκκαλη για μείωση των αρδευτικών τελών στα ΜΜΕ (δες το σχετικό ρεπορτάζ στον σύνδεσμο  εδώ {1}).

Την ανακοίνωση αυτή  σχολιάζει ο γεωπόνος Κ. Γκούμας σε άρθρο του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας. 

Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από όσα αναφέρονται στο κείμενο αυτό :

{ Εκπληκτικές ειδήσεις εν μέσω καύσωνα και δη κατά τις ημέρες του εθνικού πένθους για τα θύματα από τις φωτιές. Σταχυολογούμε φράσεις από τις δηλώσεις και το σχετικό ρεπορτάζ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 24/7/2018) :

«Ημέρα που αλλάζει τον ρου της ιστορίας στον θεσσαλικό κάμπο!!!» (όσα θαυμαστικά και εάν συμπληρώσουμε ταιριάζουν στην περίπτωση).

«Ορόσημο για τον αγροτικό τομέα και τη Θεσσαλία», «Ενεργειακή επανάσταση στον κάμπο», κ.ο.κ.

Και όλα αυτό το κλίμα ενθουσιασμού οφείλεται σε μια υπόσχεση ότι θα υπάρξει μείωση των αρδευτικών τελών έως και 80% (ομοίως !) μέσω της δημιουργίας ενός αστικού συνεταιρισμού με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή, αποθήκευση και ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (από φωτοβολταϊκά) για τα μέλη του (ΓΟΕΒ Θεσσαλίας και ορισμένους ΤΟΕΒ Λάρισας και Καρδίτσας), στο πλαίσιο του Ν 4513/2018.

Από την αρχή του σχολίου μας οφείλουμε να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε θετικά την προοπτική δημιουργίας των ενεργειακών κοινοτήτων στο πλαίσιο του προαναφερθέντος νόμου. Από αυτό όμως έως το να λέγονται και να γράφονται τέτοιες «Μαυρογιαλούρειες» υπερβολές ενόψει εκλογών για μείωση τιμών ενέργειας έως και 80%, νομίζουμε ότι η διαφορά είναι τεράστια…. }.

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Γκούμα στον παρακάτω σύνδεσμο στης εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :

http://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/it...

 

{1}  ert.gr : Β. Κόκκαλης : Γεγονός η πρώτη ενεργειακή Αγροτική Κοινότητα :

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/v-kokkalis-gegonos-i-pro...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : Μείωση αρδευτικών τελών έως και 80% * ΜΕΣΩ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ * ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ : 

http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%A...

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr