Η εκδήλωση στη Λάρισα για την κατεδάφιση (!) της Μεσοχώρας και των άλλων έργων του Αχελώου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου στη Λάρισα η εκδήλωση από τους «αντιδρώντες» κατά της Μεσοχώρας. Εκτός όμως από το σχετικό ρεπορτάζ (δες σύνδεσμο εδώ) {1} είδε το φως της δημοσιότητας και μία ανακοίνωση με τίτλο «Ποιός φοβάται τον αντίλογο» (δες σύνδεσμο εδώ) {2}, με αναφορά στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Λίγες παρατηρήσεις για ενημέρωση των φίλων του ιστοτόπου μας.

1. Οι διοργανωτές δεν έδωσαν ανακοίνωση για τους ομιλητές και το περιεχόμενο των ομιλιών τους αλλά επανέλαβαν στα ΜΜΕ τις γνωστές από πριν θέσεις τους. Για να βοηθήσουμε θα ενημερώσουμε ότι ο πρώτος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της αντιεξουσιαστικής πρωτοβουλίας και ο δεύτερος στέλεχος του τμήματος οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ! Εκτιμούμε πως κάποιοι οφείλουν μια εξήγηση για την παρουσία των δύο ομιλητών και πως συμβιβάζονται όλα αυτά με την πολιτική της Κυβέρνησης και τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Σε ότι αφορά στον «αντίλογο» που επικαλούνται οι διοργανωτές θα επαναλάβουμε τα ερωτήματά μας :

  • Είναι βέβαιο ότι στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της Κυβέρνησης υπήρξε επί χρόνια διάλογος για την Μεσοχώρα και την τύχη των έργων του Αχελώου. Άραγε ο ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέφρασε και τις απόψεις του ;
  • Πως γίνεται εφόσον πλέον η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί, να διακηρύσσει υπέρ της κατεδάφισης της Μεσοχώρας από κοινού με τους αντιεξουσιαστές και να «ακυρώνει» την υπόσχεση του Πρωθυπουργού ότι θα εξετασθεί η Υδροηλεκτρική αξιοποίηση (και) της Συκιάς ;
  • Τελικά ο διάλογος αυτός για ορισμένους δεν έχει τέλος και καθόλου δεν τους ενδιαφέρουν οι δημοκρατικοί κανόνες, ούτε της συντεταγμένης πολιτείας ούτε καν του διαλόγου μέσα στο κόμμα τους ; Όταν οι αποφάσεις μιας συλλογικότητας τους βολεύουν επικαλούνται την δημοκρατία. Όταν όχι αναζητούν τους αντιεξουσιαστές….

3.Τέλος ακόμη δεν διευκρινίζουν προς την απορημένη κοινή γνώμη από ποιόν ζητάνε της κατεδάφιση της Μεσοχώρας (μήπως από την ΔΕΗ ;) και σε ποια θεσμική και λογική βάση «ακουμπάει» έστω και λίγο η «πρόταση» τους. Ίσως μια τέτοια προσέγγιση θα τους βοηθούσε να ξεπεράσουν τις εμμονές τους.

 

{1} ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΜΕΣΟΧΩΡΑ- ΑΧΕΛΩΟΣ SOS»

http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/18175...

{2} Λάρισα : ποιος φοβάται τον αντίλογο ;

http://mesochora-acheloos-sos.blogspot.gr/2017/11/blog-post_17.html

Σχετικό θέμα στο ypethe.gr : 

Η Μεσοχώρα θα λειτουργήσει σε πείσμα των εκφραστών μίσους και βίας κατά του έργου

https://www.ypethe.gr/news/i-mesohora-tha-leitoyrgisei-se-peisma-ton-ekf...

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr