Δίκτυο πόλεων με λίμνες

 Μια ενδιαφέρουσα είδηση είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες και αφορά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και κατανόησης του δικτύου πόλεων με λίμνες με το αντίστοιχο δίκτυο των Δήμων της Πίνδου (δες εδώ το σχετικό link {1}).

 Για την Θεσσαλία το θέμα αυτό αποκτά σταδιακά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τα τελευταία 70 χρόνια δημιουργήθηκαν (πλην της Κάρλας) άλλες δύο σημαντικές όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και με πολύπλευρη σημασία λίμνες, όπως του Ν. Πλαστήρα και του Σμοκόβου. Σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί και η λίμνη Μεσοχώρας ενώ ήδη στο Σχέδιο διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας περιλαμβάνονται πολλές ακόμη (Συκιά, Πύλη, Μουζάκι, Ενιπέας, Ελασσόνα, Νεοχωρίτης και άλλες μικρότερες).

 Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η Θεσσαλία, λόγω των γεωμορφολογικών της χαρακτηριστικών, αναμένεται να αποτελέσει στο μέλλον μια περιοχή με ξεχωριστά χαρακτηριστικά ως προς την οικολογική αναβάθμιση και παράπλευρα οφέλη (τουρισμός) για τις περιοχές αυτές, χωρίς να παραγνωρίζεται η τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία των νέων παρεμβάσεων στην οικονομία της περιοχής μας (ενέργεια, αρδεύσεις, κ.λ.π.).

{1} larissanet.gr : Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου σε μια στρατηγική συνεργασία για την ανάδειξη του ρόλου και των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων στις τοπικές κοινωνίες :

http://www.larissanet.gr/2018/06/13/synergasia-ton-diktyon-poleon-me-lim...

 

Φωτογραφίες: 
Πηγή: 
https://www.ypethe.gr
www.larissanet.gr