Αποτελεί προτεραιότητα ο αγροτικός τομέας για την κυβέρνηση ;

Για άλλη μία φορά, με το άρθρο του Γιάννη Κολλάτου (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο) αποδεικνύεται ότι στη Θεσσαλία συνεχώς «ξεπηδούν» προτάσεις για μια διορθωτική πορεία στον πρωτογενή τομέα, που ως γνωστόν αποτελεί την βάση μιας ορθολογικής αναπτυξιακής προοπτικής για τον τόπο μας. Επίσης τεκμηριώνεται ότι (ειδικά στη Θεσσαλία) η γεωργία συνδέεται άρρηκτα με την επίλυση των οικολογικών προβλημάτων και την πολλαπλή αξιοποίηση υποδομών για τα νερά, οι οποίες αναμένεται - πλην της γεωργίας - να ενισχύσουν και την ασφάλεια του υδατικού μας διαμερίσματος από κινδύνους λειψυδρίας - ξηρασίας, να συμβάλλουν στην ανάπτυξηενεργειακών δομών, στην απορρόφηση ανέργων κ.λ.π.

Επιπλέον, καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος που συχνά, και χωρίς τεκμηρίωση, καλλιεργούν τα ΜΜΕ, ότι στον  «νεοφιλέλευθερο βορρά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις στους αγρότες, ειδικά για τον διατροφικό και βιομηχανικό τομέα. 

Εάν όμως, όπως περιγράφεται στο άρθρο, ακολουθούσαμε και στη χώρα μας ένα παρόμοιο μοντέλλο ενισχύσεων, αυτό θα βοηθούσε και στην ανάπτυξη της βομηχανικής μας παραγωγής που συνδέεται με αγροτικά προϊόντα, καθώς και στην υποκατάσταση εισαγωγών τροφίμων, που στην πτωχευμένη οικονομικά χώρα μας τις πληρώνουμε με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τον λαό μας.

Δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι ο Γιάννης Κολλάτος πιστεύει ότι η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προτίθεται να ασχοληθεί σε βάθος με τέτοιου είδους προτάσεις. Πάντως όπως τον γνωρίζουμε, εμείς δεν τον κατατάσσουμε στους αφελείς....

 

{1} thessaliatv.gr - Αποτελεί προτεραιότητα ο αγροτικός τομέας για την κυβέρνηση ;  

https://www.thessaliatv.gr/news/91733/apotelei-proteraiotita-o-agrotikos...

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr