Αχελώος : Το γεφύρι της Άρτας

Ένας άνθρωπος της τέχνης με κλασσική μόρφωση, που όμως ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα προβλήματα του τόπου του, τοποθετείται χωρίς να  μασάει τα λόγια του (στο σχετικό άρθρο) και χωρίς να επηρεάζεται από μικροκομματικά συμφέροντα, όπως δυστυχώς συμβαίνει στις μέρες μας σε μέρος της τοπικής μας ηγεσίας και σε κάποιους εκπροσώπους φορέων που λίγο νοιάζονται για τα μεγάλα θέματα του τόπου τους και περισσότερο τους απασχολεί πως θα φανούν αρεστοί στην εξουσία (μιας και την θέση τους σε κάποιο προεδρείο την αντιλαμβάνονται σαν εφαλτήριο για βουλευτικό ψηφοδέλτιο η έστω κάποιο "κόκκαλο" εξουσίας).

Επισημαίνει  λοιπόν ο Δ. Ρήγας την αναντιστοιχία λόγων και έργων, αναζητά τα συμφέροντα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών (σημερινών και παλαιοτέρων), εκφράζει την εύλογη αγανάκτηση του.

Άλλη μια γνήσια  φωνή που ενισχύει την αισιοδοξία μας αλλά και που επιβεβαιώνει ότι  οφείλουμε να  αυξήσουμε την απαιτητικότητα μας από τους πολιτικούς εκπροσώπους μας και να σταματήσουμε να εκλέγουμε στα πολιτικά όργανα αλλά και στους μαζικούς φορείς (κάποιοι φορείς με τεράστια ιστορία στο θέμα του Αχελώου, σήμερα απλά σιωπούν εκκωφαντικά) ανθρώπους με περιορισμένη αίσθηση ευθύνης. Τότε μόνο  οι στόχοι της Θεσσαλίας θα βρούνε τον δρόμο της υλοποίησης.

 

Πηγή: 
https://www.ypethe.gr