Επικαιρότητα

Οι εξελίξεις σε μια ακόμη μαζική εξαφάνιση της ζωής στον πλανήτη γη και ο ρόλος του ανθρώπινου είδους σε αυτήν

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες (1-2 και 8-9 Σεπτεμβρίου) μια πολύ αξιόλογη και εμπεριστατωμένη ανάλυση σχετικά με το μείζον θέμα των ανησυχητικών κλιματικών (και όχι μόνο) φαινομένων στον πλανήτη γη, σε σχέση με την

Μια πυξίδα για τη συντελούμενη κλιματική αλλαγή στον τόπο μας

Θετική εντύπωση μας προκάλεσε η βαθειά γνώση και ο προσεκτικός και αυστηρός τρόπος προσέγγισης των κλιματικών φαινομένων από την ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑSΑ κ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας τοποθετήθηκε δημόσια με σχόλια και προσωπικούς χαρακτηρισμούς (δες τη σχετική ανακοίνωση εδώ {1}) σε παλαιότερα δημοσιεύματα του κ.

Το άγος του Αχελώου

Μια νέα παρέμβαση του «Όμηρου» στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας για «Το άγος του Αχελώου» όπως το ονομάζει (δες εδώ {1} το σχετικό δημοσίευμα), προφανώς απόλυτα δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα.

Και πάλι αντικρουόμενες απόψεις για την κλιματική αλλαγή .....

Τις ημέρες αυτές που εντάθηκε ο διάλογος σχετικά με την επίδραση των ανθρωπογενών δράσεων στην έντονη εμφάνιση κλιματικών αλλαγων, κρίναμε σκόπιμο να παραθέσουμε τις επιφυλάξεις του κ. 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις σύγχρονες κοινωνίες

Εποικοδομητική η συνέχεια στο διάλογο και τον δημιουργικό προβληματισμό από τον καθηγητή Φάνη Γέμτο με διαδοχικά άρθρα του (που θα βρείτε στους συνδέσμους εδώ {1}), για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργ

Τα φυσικά φαινόμενα ως άλλοθι στην πολιτική ανεπάρκεια

Η πρόσφατη τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και τα κλιματικά φαινόμενα είχαν την τιμητική τους τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Economist : Χάνουμε τη μάχη με την κλιματική αλλαγή

Δημοσιεύουμε την αναφορά του ECONOMIST (μέσω της Καθημερινής, δες εδώ {1} το σχετικό σύνδεσμο) για την κλιματική αλλαγή με την σημείωση ότι δεν συμμεριζόμαστε την απαισιοδοξία των συντακτών της.

Σελίδες