Επικαιρότητα

Συγκρότηση Επιτροπής για την Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ)

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής για την Διεκδίκηση επίλυσης  Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ) ανέλαβε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Γιαννακός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ (δες ρεπορτάζ του Γ.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021 : Όχι άλλη ανοχή στην εγκατάλειψη των προβλημάτων της Θεσσαλίας

Για άλλη μία χρονιά έρχεται στις 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού* να μας «θυμίσει» την τεράστια αξία** αυτού του φυσικού αγαθού και να μας οδηγήσει και πάλι σε αναστοχασμό για

Και πάλι η ρύπανση της Κάρλας !

Κανείς δεν αμφιβάλλει, για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τις καλλιέργειες από την ρύπανση των νερών της τεχνητής λίμνης  Κάρλας.

Αγροτικές Ενισχύσεις και Έκθεση Πισσαρίδη - Του Αθανασίου Κων. Λιακατά*

Με αφορμή την συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας παραγωγικής Γεωργίας στον τόπο μας, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον άρθρο του γεωπόνου Αθανασίου Κων. Λιακατά*.

ΑΠΕ με κριτήρια κοινωνικού οφέλους και όχι για εφήμερους επικοινωνιακούς ή άλλους στόχους

Η συνεχής εξάπλωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) απασχολεί όλο και πιο συχνά την κοινή γνώμη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό, ενίοτε και σοβαρές αντιδράσεις.

«Διερεύνηση της οικονομικής βιωσιμότητας των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ανά είδος παραγωγικής εξειδίκευσης»* - Σχόλια του Αθανασίου Νικάκη**

Στο άρθρο της κας Ιωάννας Ρεζίτη* με τίτλο «Διερεύνηση της οικονομικής βιωσιμότητας των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων ανά είδος παραγωγικής εξειδίκευσης» - (ΚΕΠΕ, Οικονομικές Εξελίξεις, τεύχος 43, 2020, σσ.

Σελίδες