Επικαιρότητα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα …….από το 2002 - Η τοποθέτηση του Κων/νου Μητσοτάκη στη Βουλή για το υδατικό της Θεσσαλίας

Μια συζήτηση στη Βουλή από το παρελθόν, πριν από 18 ολόκληρα χρόνια (18 Φεβρουαρίου 2002), με την ευκαιρία μιας επερώτησης που υποβλήθηκε από την τότε αντιπολίτευση (ΝΔ) προς την Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ – Πρωθυπουργός κ.

Η ΕΡΤ 2 και το «ενημερωτικό» ντοκυμαντέρ για Μεσοχώρα και Αχελώο

Είναι γνωστό ότι το υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας είναι από το 2001 ολοκληρωμένο (φράγμα, αγωγός προσαγωγής 8 χιλιομέτρων και Σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Γλύστρα).

Η ρύπανση του Ελασσονίτικου και το φράγμα Αγιονερίου

Μετά και το πρόσφατο κρούσμα απόρριψης αποβλήτων από τυροκομείο στον Ελασσονίτικο (δες εδώ {1} το πρόσφατο ρεπορτάζ και σχετικό παλαιότερο άρθρο), πιστοποιήθηκε με τον πιο σαφή τρόπο η συνεχιζόμεν

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά …..

Ο πολύπειρος Θεσσαλός γεωπόνος Σταμάτης Σεκλιζιώτης δημοσίευσε (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδεσμο) λίγες σκέψεις για το παράδειγμα της Ολλανδίας στον τομέα της Γεωργίας.

Ρεζίς Ντεμπρέ : Να σώσουμε τη Γη χωρίς όμως να ξεχνάμε τον άνθρωπο

Και πάλι η «κλιματική αλλαγή», τα κινήματα για την προστασία του πλανήτη, οι αντιθέσεις γενεών αλλά και κοινωνικών τάξεων, η υπό διαμόρφωση

Και πάλι η ερημοποίηση, αλλά με υποσχέσεις για δράση …..

Ενεργοποιείται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα έργα Αχελώου ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης

Οι αποφάσεις  ΣτΕ σχετικά με τα έργα Άνω Αχελώου, αποτέλεσαν διαχρονικά ένα βασικό επιχείρημα από εκείνους που αντέδρασαν στα έργα αυτά (πριν καν ακόμη αρχίσουν) συνεχίζοντας να τα πολεμούν, προσηλωμένοι σταθερά στις ιδεοληψίες τους.

Η περιβαλλοντική απειλή από τα υδατικά ελλείματα στη Θεσσαλία δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα και ιδεοληψίες

Από το έτος 2014 και μετά εκπληρωθήκαν, ως γνωστόν, οι δύο προϋποθέσεις που έθεταν οι αποφάσεις του ΣτΕ και η οδηγία 60/2000 της ΕΕ, ώστε να εκδοθούν νέες, έγκυρες άδειες για περιβαλλοντικούς όρους στα έργα Άνω Αχελώου.

«Σαχάρα» κινδυνεύει να γίνει ο Θεσσαλικός Κάμπος

Με αφορμή τον διάλογο για τα υδατικά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία, ένα ακόμη ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, με ρεπορτάζ του Βασίλη Ιγνατιάδη (δες εδώ {1} τον σχετικό σύνδε

Σελίδες