Επικαιρότητα

Νέα έργα στην Κάρλα

Δύο πρόσθετα έργα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την λειτουργία του νέου ταμιευτήρα Κάρλας (δες εδώ το σχετικό δημοσίευμα {1}).  Αναμφίβολα πρόκειται για θετική ενέργεια που αναμένεται να β

Η «κατάληψη» της ΔΕΗ για τα έργα Αχελώου και ο φαρισαϊσμός των «Συλλογικοτήτων»

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε «κατάληψη» των γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα και άλλες πόλεις με αίτημα την «κατεδάφιση» του ΥΗ έργου Μεσοχώρας, με φράγμα ήδη κατασκευασμένο και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο πλήρως ολοκληρωμένο από το 2001 (!), καθώς κ

Η «ιστορική» ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ/Κ.Ε παρεμβαίνει στο διάλογο για τα υδατικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλίας.

Παρέμβαση της «ιστορικής» ηγεσίας του ΓΕΩΤΕΕ/Κεντρικής Ελλάδας στον διάλογο που αναπτύχθηκε πρόσφατα στα ΜΜΕ (με άρθρα και ανακοινώσεις) για τα υδατικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλίας.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΕΛΩΟΣ

Tο έχουμε ξαναπεί πως πολύ εύκολα κάποιοι ανιστόρητοι και αμαθείς προβάλλουν συνθήματα (δες πιο κάτω την σχετική φωτογραφία με το πανώ στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα) για να προσδιορίσουν με αρνητικό τρόπο την "πολιτική" τους θέση, έστω

Μια αναγκαία εξήγηση …….

Στην δικαιολογημένη ανησυχία που εξέφρασε πριν λίγες ημέρες τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και οι αντιπεριφερειάρχες (Καρδίτσας κ. Β. Τσάκος και Πρωτογενή τομέα κ. Γ.

Καμπανάκι για έλλειψη νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μια πολύ συνηθισμένη τέτοια εποχή κάθε χρόνο, εκδήλωση ανησυχίας, όπως αυτή του κ. Περιφερειάρχη (δες το σχετικό δημοσίευμα εδώ {1}), για έλλειψη νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι λόγοι που αυξάνουν τα προβλήματα στη χρήση του αρδευτικού νερού στην Ελλάδα

Μια δημόσια παρέμβαση που έγινε στο ypaithros.gr (δες τον σχετικό σύνδεσμο εδώ 

Με επικοινωνιακές τακτικές και μικροπολιτική διαχείριση η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ

Επικοινωνιακές τακτικές, μικροπολιτική διαχείριση, αδιαφορία για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ, περιφρόνηση για το δημόσιο χρήμα που δύσκολα θα εισπραχθεί, πρόκληση προς τους συνεπείς αρδευτές, απουσία οράματος.

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ φέρνουν στην επιφάνεια ξεχασμένες αξίες για τον τομέα της ενέργειας

Η φετινή υδρολογική χρονιά υπήρξε, ως γνωστόν, ιδιαίτερα πλούσια, κάτι που, αν και δεν συμβαίνει κάθε χρόνο, δεν είναι και τόσο σπάνιο.

Το γεφύρι του Κοράκου και τα μηνύματα του

Ένα ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο για το κατεστραμμένο πέτρινο γεφύρι του "Κοράκου" κοντά στη θέση Συκιά επάνω στον Αχελώο αναδεικνύει το thessaliatv.gr και η Καρδιτσιώτικη εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ.

Σελίδες