Συνεδριάσεις Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής

14/12/2022

Κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13.00’, στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223), με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων : Το Υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας»

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής κ. Κ. Τασούλα : «..Τα μέλη των Επιτροπών θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαρία – Έλλη Γεράρδη, Γενική Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος, Αθανάσιος Νασιακόπουλος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γιαννακός, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού Προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ), Θεοφάνης Γέμτος, μέλος της Διοικητικής Ε.Δ.Υ.ΘΕ, Δημήτριος Σοφολόγης και Χρήστος Παναγούλης, Πρόεδρος και Γραμματέας, αντιστοίχως, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων και Αναστάσιος Μπαρμπούτης, μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών.

Επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετάσχουν οι κ.κ.: Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Σωτήριος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτριος Ντογκούλης, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος και μέλος της Διοικητικής Ε.Δ.Υ.ΘΕ, Κωνσταντίνος Γκούμας, πρώην Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος και μέλος της Ε.Δ.Υ.ΘΕ, Δημήτριος Τσιουρής, Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού και Αθανάσιος Μαρκινός, Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ταυρωπού.»

23/6/2021

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος,  με θέμα  ημερήσιας διάταξης  : Α) Ενημέρωση των Μελών της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων για την αυτοψία : Στην περιοχή του Ταμιευτήρα και της Λίμνης του Μόρνου και στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λαρίσης. Β) Ενημέρωση των μελών της Υποεπιτροπής για τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής κατά της Ερημοποίησης.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ.: Αντώνιος Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (μέσω τηλεδιάσκεψης), Γιώργος Καπετζώνης, Δήμαρχος Δωρίδος (μέσω τηλεδιάσκεψης), Κωνσταντίνος Διαμάντος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης πόλης του νομού Λαρίσης (μέσω τηλεδιάσκεψης), Ελένη Καπετανάκη - Μπριασούλη,  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά της Ερημοποίησης, καθηγήτρια του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), Φάνης Γέμτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Κώστας Γιαννακός, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko...

17/6/2020

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος,  με θέμα  ημερήσιας διάταξης : Αναφορές πολιτών για α) Διαχείριση λυμάτων περιοχής Ταμπάκικα Χίου, β) Λίμνη Μόρνου και γ) Ποταμός Τιταρήσιος :

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko...

4/6/2020

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος,  με θέμα  ημερήσιας διάταξης : «Ενημέρωση από την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. για ζητήματα ποιότητας πόσιμου νερού – απορρύπανση – ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση Υδάτων» :

Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ.: Χαράλαμπος Σαχίνης, Γεώργιος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης και Φανή Μισκάκη, Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής Ύδρευσης, Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείου της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Έργων Τομέα Ύδρευσης, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.), αντιστοίχως.

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#d4606276-37b8-4e8b-bcb5-abd1009bf32d

27/2/2020

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος,  με θέμα  ημερήσιας διάταξης : «Παρουσίαση του έργου του διακυβερνητικού Οργανισμού Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό (Global Water Partnership Organization – G.W.P.O.) και του Μεσογειακού Τμήματος του – Ακρόαση της Εκτελεστικής Γραμματέως κ. Monica Weber-Fahr» :

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#8cf8f43c-52e0-45dd-844f-ab73009956ea

18/09/2019

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπςή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα : "Προγραμματισμός των εργασιών της Υποεπιτροπής".

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#929da063-1f7d-464d-9f8e-aacd009fde54

22/01/2019

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη, με θέμα : "Διαχείριση Υδατικών πόρων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή".

Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ.: Ιάκωβος Γκανούλης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυριάκος Ψύχας, Προϊστάμενος του τμήματος Κλιματικής Αλλαγής της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Επιστημονικός συνεργάτης στην Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος, Μιχαήλ Σκούλλος και Ευάγγελος Κωνσταντιανός, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Γραμματέας στην Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med), αντιστοίχως.

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko...

28/06/2018

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη, με θέμα ημερήσιας διάταξης την σύνταξη της Έκθεσης της Επιτροπής και ορισμό εισηγητών.

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko...

28/02/2018

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη, με θέμα ημερήσιας διάταξης τον Προγραμματισμό των εργασιών της Υποεπιτροπής.

- Το πλήρες γραπτό κείμενο (31 σελίδες) με τα πρακτικά της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2018_02_28_synedr...

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-...

26/06/2017

Συζήτηση σε συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Αικατερίνης Ιγγλέζη, με θέμα ημερήσιας διάταξης : Ενημέρωση για την κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού. Την Επιτροπή κλήθηκαν να ενημερώσουν ο κ. Ιάκωβος Γκανούλης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Γεώργιος Πεκρίδης, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου και η κυρία Στυλιανή Πολιτάκη, Γενική Διευθύντρια Πελατών της Ε.ΥΔ.Α.Π..

- Το πλήρες γραπτό κείμενο (61 σελίδες) με τα πρακτικά της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2017_06_26_praktik...

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-...

1​5/9/2016

Συζήτηση επί των Εισηγήσεων Μελών της Επιτροπής : Πλημμύρες : Η κατάσταση σήμερα, η πορεία εφαρμογής της Οδηγίας για τις πλημμύρες, η γεωπολιτική διάσταση του φαινομένου, οι δράσεις που μπορούν να αναληφθούν. · Οι Γεωτρήσεις και ο ρόλος τους στη διαχείριση των υδατικών πόρων. · Παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποκατάσταση των ελληνικών υγροτόπων. - Στρατηγική και σχέδιο διαχείρισης για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή. · Το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό. · Ποιότητα υδάτων κολύμβησης και Γαλάζιες Σημαίες. · Φράγματα και μικρά Υδροηλεκτρικά έργα.

- Το πλήρες γραπτό κείμενο (50 σελίδες) με τα πρακτικά της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2016_09_15_praktik...

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-...

14/9/2016
 
Συζήτηση επί των Εισηγήσεων Μελών της Επιτροπής :  Σύστημα εποπτείας, φύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος : Ποια η κατάσταση σήμερα; Υπάρχει η δυνατότητα μιας ενιαίας δομής προστασίας του περιβάλλοντος ; Ποιες οι προϋποθέσεις για αυτό; Διαχείριση υγρών αποβλήτων: Επαναχρησιμοποίηση νερού και αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση χορτολιβαδικών και φρυγανικών εκτάσεων της χώρας.
 
- Το πλήρες γραπτό κείμενο (32 σελίδες) με τα πρακτικά της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2016_09_14_praktik...

- Βίντεο : Η μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλής εδώ :

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-...

22/6/2016

Συνεδρίαση Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα : Ενημέρωση από τον Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου.

http://www.ypethe.gr/archive/synedriasi-ypoepitropis-ydatikon-poron-eidi...

26/5/2016

Συνεδρίαση Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ), με θέμα : Τα φράγματα και τα μικρά Υδροηλεκτρικά.

http://www.ypethe.gr/news/sholia-tis-ethem-gia-tin-synedriasi-2652016-ti...