«ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» - Πρόγραμμα Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

ΤΟ «ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που προωθεί στην πράξη τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη λύσεων για την ορθότερη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Η πρώτη δράση του Προγράμματος εστιάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου μια σειρά από παράγοντες προκαλούν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με την επιστημονική ομάδα του Cluster of Sustainability Transition (ReSEES @AUEB, Sustainable Development Unit @ATHENA RC, ΕΙΤ Climate KIC HUB Greece @ATHENA RC, UN SDSN Greece) της οποίας ηγείται η Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Φοίβη Κουντούρη.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη μετάβαση σε ένα νέο αειφόρο μοντέλο διαχείρισης του νερού, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεργαστεί με εκπρόσωπους της πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, ερευνητές και παραγωγούς, για τον σχεδιασμό λύσεων που θα απαντήσουν στο πρόβλημα της έλλειψης νερού τη Θεσσαλία.

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» παρουσίασε στις 18/2/2021 διαδικτυακά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε περισσότερους από 50 εκπρόσωπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου επικεντρώνεται η πρώτη δράση του Προγράμματος, αλλά και εκπροσώπους τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες εδώ

Διαδικτυακή εκδήλωση στις 18/2/2021  :

- Ο χαιρετισμός του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστα Γιαννακού εκδήλωση στις 18/2/2021 εδώ

- Η παρέμβαση του κ. Κώστα Γκούμα εδώ

- Δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για την εκδήλωση στις 18/2/2021 εδώ  και εδώ.

Το κείμενο με την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης σε ότι αφορά την διαχείριση των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία εδώ.

Φωτογραφίες: