Άρθρα - Απόψεις - Σχόλια Επισκεπτών του ypethe.gr

Οι επισκέπτες του ιστότοπου ypethe.gr έχουν την δυνατότητα να μας αποστείλουν για ανάρτηση  άρθρα σχετικά με το αντικείμενο του ιστότοπου, καθώς και απόψεις ή σχόλια σε δημοσιοποιημένα κείμενα των διαχειριστών ή/και τρίτων. Ο καθένας με ευθύνη του μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, ενώ προσβλητικά και υβριστικά κείμενα δεν θα δημοσιεύονται.

6 Ιουνίου 2018

Με την ευκαιρία του αφιερώματος του ιστοτόπου μας στην λίμνη Κάρλα, ο Γεωλόγος Χρ. Τακούδης διατύπωσε μια ενδιαφέρουσα επιστημονική προσέγγιση (την οποία και μας έστειλε) σχετικά με την ενεργειακή αξιοποίηση των υδάτων στην περιοχή μέσω έργων αντλησο-ταμίευσης.

Παραθέτουμε την πρόταση του κ Χρ. Τακούδη και προτρέπουμε αρμόδιους επιστήμονες ή/και φορείς να την εξετάσουν και να επιδείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, θα υπάρξουν αξιόλογα περιβαλλοντικά οφέλη. 

- Πρόταση για έργα αντλησοταμίευσης στην Κάρλα - Χρ. Τακούδη, Γεωλόγου  

«Μετά την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και όταν η διαμόρφωση της τιμής θα εξαρτάται από την μεταβαλλόμενη προσφορά και ζήτηση, τα έργα αντλησοταμίευσης ενέργειας θα αποκτήσουν το ανάλογο οικονομικό ενδιαφέρον. Βασική προϋπόθεση είναι ένα σταθερό νομικό πλαίσιο με αρχές και χωρίς διακρίσεις ή εύνοιες που θα αλλοιώνουν  τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παραγωγών.....» Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.ypethe.gr/sites/default/files/archivefiles/2018_06_04_protas...

 

 

1 Μαρτίου  2020

Με αφορμή την ανάρτηση* στον  ιστότοπο μας κειμένου με τίτλο [Η ΕΡΤ 2 «ενημερωτικό» ντοκυμαντέρ για Μεσοχώρα και Αχελώο], ο Δρ Γεώργιος Μιγκίρος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας και Γεωλογικών Χαρτογραφιών Γ.Π.Α., μας έστειλε το σχόλιο του, το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο : «Ας σκεφθούμε ότι, όλοι αυτοί που εναντιώνονται, με κενά περιεχομένου κριτήρια, στην λειτουργία του φράγματος, έχουν συνταξιοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από την κατασκευή του. Το ελληνικό πάντα παράδοξο.»

Η ΕΡΤ 2 «ενημερωτικό» ντοκυμαντέρ για Μεσοχώρα και Αχελώο :

https://www.ypethe.gr/news/i-ert-2-kai-enimerotiko-ntokymanter-gia-mesohora-kai-aheloo